Składniki na 40 sztuk: - 3 jajka, - 125 g cukru, - 100 g maki, - 25 g mąki ziemniaczanej, - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, - 5 łyżek mleka, - 200 g kandyzowanego ananasa, - 300 g masy marcepanowej, - 4 łyżki cukru pudru, - 4 łyżki likieru kokosowego, - 4 łyżki konfitury ananasowej, - 300 g gorzkiej czekolady, - 10 g kandyzowanego mango, - 50 g tłuszczu kokosowego, - łyżka kakao Przygotowanie: Jajka rozdzielić. Białka ubić na sztywna pianę, dosypać cukier. Wmieszać żółtka. Mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia wymieszać i dodawać do masy na przemian z mlekiem. Blachę (32x39 cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok 12 minut. 100 g ananasa drobno posiekać. Masę marcepanową,cukier puder, likier kokosowy i ananasa wyrobić. Ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić na 15 minut i wyrównać nożem. Marcepan rozwałkować (26x30 cm). Konfiturę wymieszać z dwoma łyżkami gorącej wody. Jedną trzecią ciasta odciąć. Większą część ciasta posmarować połową konfitury, nałożyć marcepan i posmarować pozostałą częścią konfitury. Ciasto przeciąć, kawałki ułożyć jeden na drugim, na samej górze ułożyć wcześniej odcięty kawałek ciasta. Całość zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Czekoladę rozpuścić z tłuszczem kokosowym w gorącej kąpieli. Ciasto ostrożnie pokroić na kawałki o wymiarach 3x3 cm, a następnie polać czekoladą. Kostki oprószyć kakao, dekorować kawałkami kandyzowanego ananasa i mango.