Kasza jaglana z warzywami

Zapomniany smak kaszy jaglanej.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- szklanka kaszy jaglanej,
- 2 różnokolorowe papryki,
- mala cukinia,
- duża cebula,
- 3 łyżki oleju,
- 3 ząbki czosnku,
- sos sojowy,
- rozmaryn,
- pieprz i sól

Przygotowanie:

Kaszę sparzyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Umytą cukinię pokroić w ćwierć-plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać część oleju. Najpierw podsmażyć samą cebulę. Gdy będzie złota, wsypać kaszę i chwilę smażyć razem. Przełożyć do rondla. Zalać 2 szklankami wody. Posolić i wstawić na 25 min do gorącego piekarnika. Na pozostałym oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić aż warzywa staną się miękkie, ale jędrne. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. Podawać z kaszą.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas